Lean og Bæredygtighed

Lean og Bæredygtighed går hånd-i-hånd:
Det handler om værdiskabelse i alle led, og at få det bedste resultat ud af en proces, med brug af færrest mulig ressourcer og med minimalt aftryk.

Bæredygtighed er mange ting: Det kan helt konkret være omstilling til grøn energi, CO2-reduktion, minimering af forbrug, cirkulær ressourceoptimering, affaldshåndtering, partnerskaber, socialt ansvar og krav til kunder/leverandører, men det handler grundlæggende om at afklare:
HVAD man gør, HVORDAN man gør det og HVORFOR.

Men hvorfor skal man arbejde med bæredygtighed?
Ansvarlighed hele vejen rundt bliver virksomhedernes nye license to operate, og uden en seriøs bæredygtighedsstrategi bliver det svært at få investorer, banklån, operere som underleverandør og tiltrække nye medarbejdere på den lange bane.
Desuden bør man forberede sig på de massive lovkrav og vejledninger jf. EU-taksonomien, som ruller ind over alle brancher og virksomheder, store som små – da det er bredt i værdikæden man skal levere data, rapportere og samarbejde om de gode løsninger.

Har du fx styr på affaldshåndteringen pr. 1/1-23? Eller det udvidede producentansvar på emballage, som træder i kraft 2024? Vidste du at i 2030 skal alle offentlige indkøb være miljømærkede? Vurderer din bank dig som kunde på baggrund af ESG-parametre? Hvad betyder CSRD-direktivet for dig?

Lean skaber overblik og struktur i en kompleks og uoverskuelig forandringsproces, og understøtter den langtidsholdbare implementering.
Jeg har desuden opdateret viden om aktuelle branchekrav og muligheder.

Kontakt mig for at høre mere om, hvordan vi sammen kan gøre din virksomhed mere bæredygtig:
tlf. 30 13 29 13 / tina@leanhouse.dk
eller læs mere hér: https://esgpartner.dk/